Plukbloem

Bij toeval kwam ik terecht op de site van Willine en het artikel over prima-plukkers. Bij het speuren naar leuke weetjes of tips over hoe je onze mooie bloemen kunt gebruiken in een bloemenarrangement of sfeermaker in huis.  Wist je dat Statice  ook wel Limonium sinuatum,  zeelavendel of Lamsoor word genoemd?

Lees hieronder het artikel of klik hier gelijk door naar de site plukbloem.nl

Wanneer je op zoek bent naar een plukbloem die ook heel geschikt is om te drogen, zit je bij statice goed. ‘Statice’ is een veelgebruikte naam onder bloemisten voor eenjarige limonium. Het geslacht limonium telt verschillende soorten die leuk zijn om te plukken. Er zijn vaste planten tussen en eenjarigen. De bekendste snijbloem is Limonium sinuatum (synoniem: Statice sinuata).

Vaste planten

Limonium is oorspronkelijk afkomstig uit gebieden rond de Middelandse zee. De planten staan het liefst op een zonnige, zandige wat droge plek in de tuin. Er zijn ook lage soorten die heel goed passen in een rotstuin. Voor het snijden, kan je beter de hogere soorten kiezen, bijvoorbeeld Limonium latifolium.

Eenjarige snijbloem

Deze eenjarige zie je veel in pluktuinen, bij bloemisten en in droogboeketten. Ze zijn er in allerlei kleuren, dus voor ieder wat wils! Zowel vers als gedroogd heel leuk om te gebruiken in boeketten. Er zijn nog veel meer prachtige eenjarigen die je kan plukken. Kijk eens op deze pagina voor nog meer inspiratie!

 

Naam Limonium sinuatum
Type eenjarig
Zaaien buiten april-juni, binnen feb-april
Oogsten juli tot oktober
Hoogte 50 – 90 cm
Standplaats zonnig
Kleur veelkleurig
Eetbaar nee